Alimentador RSS

Gran èxit de la xerrada inaugural de curs feta per en Marc Boada

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAquest dimecres 30 d’octubre a les 18’30h, a la Sala d’Actes de l’Institut Montilivi de Girona, s’ha dut a terme la Lliçó inaugural del curs 2013-14 a càrrec del científic Marc Boada. (Si voleu més informació sobre qui és en Marc Boada, aneu a l’entrada que li vàrem fer de presentació clicant AQUÍ.)

El seu discurs ha versat sobre l’esperit científic que porten a dins els que ell anomena “buscadors”, són les persones que es pregunten el per què de les coses i fan un pas endavant per entendre-les. També ha explicat el recorregut de la seva passió per l’arqueologia i la descoberta d’un jaciment important tot mostrant algunes pedres tallades que eren peces bàsiques de la vida quotidiana dels homínids, a part de restes esquelètiques com un fèmur i el crani d’un homínid on es podia reconèixer la semblança del darrer amb els cranis del ximpanzés.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAFa un pas endavant comentant l’esforç dels científics i l’ajuda de la casualitat per assolir els descobriment de propietats de minerals transparents i la seva capacitat de desdoblar el raig de llum o les propietats de les lents que donaren lloc al telescopi, i va mostrar una rèplica del que va usar  Galileu per fer els seus descobriments.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAL’esperit didàctic, l’entusiasme amb els descobriments i la proximitat amb el públic volien demostrar que el científic pot ser polifacètic i que no cal renunciar  a ser un mateix per tal de poder-se dedicar a la investigació.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: